Annons
Nyheter

Skrällen i Paris: Ostapenko till final

För första gången på 34 år är en oseedad damspelare i final i Franska mästerskapen i tennis. Lettiskan Jelena Ostapenko gav sig själv den bästa 20-årspresenten då hon besegrade Timea Bacsinszky, Schweiz, med 2-1 i set. I finalen väntar Simona Halep.(TT)
Publicerad 8 juni 2017

I finalen väntar Simona Halep. Den tredjeseedade rumänskan slog andraseedade Karolina Pliskova, Tjeckien, med 6-4, 3-6, 6-3.

I och med att Pliskova inte nådde final tog hon inte över förstaplatsen på rankningen från tyskan Angelique Kerber. Däremot kan Halep bli nummer ett i världen, om hon vinner lördagens final.

Annons

Torsdagens skräll på Roland Garros stod dock Ostapenko för.

””

Fick fira med förlust

Även Bacsinszky fyllde år på torsdagen, 28 år. Hon tvingades ta en medicinsk timeout vid 3-4 i första set då det högra knäet och låret lindades om. Hon förlorade visserligen setet (6-7), men kom tillbaka och vann det andra med 6-3.

Den 47-rankade Ostapenko, som har en väldigt offensiv spelstil och blandar vinnande slag med misstag, vann det avgörande setet med 6-3. 20-åringen har aldrig tidigare vunnit en turnering och hon har aldrig tidigare varit i en grand slam-semifinal.

””

1983 var det den oseedade jugoslaviskan Mima Jausovec som gick till final i Paris-turneringen.

Indiskkanadensiskt par vann

En indiskkanadensisk konstellation tog hem den första titeln på Roland Garros grus. Rohan Bopanna, Indien, och kanadensiskan Gabriela Dabrowski vann mixedfinalen över Anna-Lena Grönefeld, Tyskland/Robert Farah, Colombia, med 6-2, 2-6, 12-10.

Det var den första grand slam-titeln både för 37-årige Bopanna och 25-åriga Dabrowski.

Det sjundeseedade paret, som gjorde sin tredje grand slam-turnering tillsammans, räddade två matchbollar på vägen mot segern.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons