Annons
Nyheter

Fortsatt svensk medvind i 470-VM

Svenskbåten med Anton Dahlberg och Fredrik Bergström fortsätter att dominera i 470-VM i vattnen utanför Thessaloniki i Grekland. Den svenska besättningen gick i mål först i tisdagens ena segling och kom tvåa i den andra.(TT)
Publicerad 11 juli 2017

Svenskbåten med Anton Dahlberg och Fredrik Bergström fortsätter att dominera i 470-VM i vattnen utanför Thessaloniki i Grekland. Den svenska besättningen gick i mål först i tisdagens ena segling och kom tvåa i den andra. Därmed vann svenskarna hela kvalomgången efter att ha noterat tre segrar på fem seglingar.

"I segling gäller det att ta en dag i taget. I morgon går vi in i guldfinal och då händer det mycket. Men just nu njuter vi verkligen ut i fingerspetsarna av att segla", säger Anton Dahlberg i ett pressmeddelande.

Annons

Den andra svenskbåten med Carl-Fredrik Fock och Marcus Dackhammar seglade upp sig efter en trög start på måndagen och kom tvåa i tisdagens ena segling. De slutade elva i sammandraget och kvalificerade sig också till finalseglingarna dit de 36 bästa båtarna går.

I finalomgången är det två seglingar per dag onsdag-fredag. På lördag seglar de tio bästa besättningarna medaljrace.

På damsidan gick det sämre för den svenska båten med Oliva Bergström och Lovisa Karlsson. Den svenska besättningen kom på 43:e plats i sammandraget och missar finalomgången.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons