Annons
Nyheter

Sand frustrerad trots premiärmålen

Det blev svensk storseger mot slagpåsen Argentina i handbolls-VM, 38-24. Ändå finns det mer att hämta - inte minst av tidigare fotskadade Loui Sand. - Jag jobbar underifrån, säger hon efter sina tre första mål i turneringen.(TT)
Publicerad 7 december 2017

Förbundskaptenen Henrik Signell tog chansen att fördela VM-speltiden på fler huvuden när Sverige säkrade en plats i åttondelsfinalen via 38-24 mot gruppjumbon Argentina.

Särskilt Loui Sand, som inför VM var ett av Sveriges offensiva trumfkort, behöver bygga upp självförtroendet efter fotskadan som höll henne vid sidan av planen i premiären mot Polen. Frågan är om det blev bättre efter matchen mot Argentina.

Annons

"Är jobbigt"

Vänstersexan gjorde visserligen sitt första VM-mål efter 6.15 i första halvlek, men missarna var fortfarande för många. Det blev två fullträffar till, varav en i öppen bur, men Sand har långt till toppformen och desto närmare till kraftuttrycken.

””

Ingen går säker för Sands frustration.

””

Svajigt bakåt

Ett annat orosmoln fortsätter att skugga VM-insatsen. Sverige har förtvivlat svårt att få ordning på försvarsspelet.

Inte ens mot Argentina såg det bra ut, även om det vanan trogen blev en uppryckning efter paus. Att det fortfarande och trots bra målvaktsspel av Filippa Idéhn var småspännande i paus (17-13) - efter en koncentrerad 7-1-start - är ett underbetyg.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons