Annons
Nyheter

Fransk succé och irritation i Paris

De franska tennisdamerna fortsätter leverera på hemmaplan i Franska mästerskapen. I åttondelsfinal väntar ett infekterat möte mellan de tidigare lagkompisarna Alizé Cornet och Caroline Garcia. - Vår relation är inte bra, säger Cornet.(TT)
Publicerad 3 juni 2017

För första gången på 23 år har Frankrike tre spelare framme i åttondelsfinal av damernas singelturnering i Franska mästerskapen i tennis.

I fredags tog sig 14:e-seedade Kristina Mladenovic vidare. På lördagen krossade Alizé Cornet niondeseedade Agnieszka Radwanska, Polen, med 6-2, 6-1 och 28:e seedade Caroline Garcia besegrade Hsieh Su-wei, Taiwan, med 6-4, 4-6, 9-7 i den tredje omgången

””
Annons

I åttondelsfinal möts nu Cornet och Garcia i ett infekterat möte sedan den sistnämnda i år valt att avstå spel för Frankrike i nationstävlingen Fed Cup.

””

I herrsingeln imponerade den skotske världsettan Andy Murray och vann i raka set, 7-6 (10-8), 7-5, 6-0, mot 29:e seedade Juan Martin Del Potro, Argentina. I åttondelsfinalen väntar antingen John Isner, USA, eller Karen Chatjanov, Ryssland.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons