Annons
Nyheter

Brynäsbasen: "En mycket olycklig situation"

Brynäs såg ut att vara på väg mot första hemmasegern sedan den 20 januari. Då kom smällen och matchstraffet som vände hela tillställningen till Frölundaseger med 2-1. - En ren olyckshändelse.(TT)
Publicerad 1 mars 2018

Gävlelaget har haft det tungt i Gavlerinken den senaste månaden och kom till torsdagens match med fem raka hemmaförluster i ryggen.

Men efter en 2-0-seger och säsongens femte nolla för David Rautio mot Djurgården på Hovet på onsdagen och stabilt spel i de två inledande perioderna hemma mot Frölunda ett dygn senare, fanns Brynäshopp om ett trendbrott.

Annons

Huvudtackling av Sundqvist

Då kom smällen efter 5.30 av den tredje perioden, som vände matchen och ökade på förlustsviten till sex raka nederlag på hemmais.

Frölundaforwarden Mats Rosseli Olsen var redan inne i en närkamp vid ett av sarghörnen med Brynäsbacken Lukas Kilström när näste Brynäsback, Jörgen Sundqvist, åkte in i situationen och träffade norrmannen i huvudet.

””

Mats Roselli Olsen visste å sin sida inte riktigt vad som hände där i hörnet:

””
””

Mursak bakom vändningen

Jörgen Sundqvist fick matchstraff för förseelsen och Frölunda fem minuters power play.

Det blev inga mål gjorda då utan Jan Mursaks kvittering till 1-1 kom istället femton sekunder efter att Brynäs hade blivit fulltaligt.

Slovenen spelade dryga minuten senare även fram till Frölundabacken Adam Almqvists segermål där pucken smet in vid första stolpen.

Brynäs har sedan hösten 2016 en intern och tydlig nolltolerans mot huvudtacklingar oavsett hur de sker och fram till torsdagen har ingen Brynässpelare varit inblandad i några såna smällar heller.

Men den policy man har gått ut med kommer man leva upp till nu, utöver den avstängning som mest troligt väntar för Jörgen Sundqvist:

””
Annons

Men i pressmeddelandet som gick ut från klubben när policyn drogs i gång 2016 står det följande:

"...förutom att ta vårt straff och betala våra böter, också kommer att skänka 5 000 kronor från vår lagkassa till en fond som hjälper spelare som blivit skadade vid en huvudtackling eller tvingats att sluta på grund av sin skada".

TT

Annons
Annons
Annons
Annons