Annons
Nyheter

Fyra OS-klara svenskar i judo

Sedan kval infördes till OS har Sverige aldrig haft mer än två aktiva i judo. I Rio blir det fyra svenskar. I Grand Prix-tävlingen i Almaty, Kazakstan, säkrade Mia Hermansson och Robert Pacek sina platser.(TT)
Publicerad 14 maj 2016

Martin Pacek, -100 kilo, och även i praktiken Marcus Nyman i -90 kilo, hade biljetter till Rio de Janeiro i handen redan före helgens OS-kvalificerande tävling i Almaty.

Robin Pacek, -81 kilo, och Mia Hermansson, -63 kilo, var nära varsin OS-plats - och trots vitt skilda resultat på lördagen är de nu också klara för OS.

Annons

Mia Hermansson gjorde vad som krävdes när hon vann sin kvartsfinal mot värsta konkurrenten Büsra Katipoglu, Turkiet, efter en dramatisk vändning. Efter semifinalförlust vann hon sedan bronsmatchen över kubanskan Maricet Espinosa klart.

Vågar inte tro

Den enda som inte vågar tro på att OS-biljetten är klar är Hermansson.

””
””

Säker kapten

Förbundskapten Robert Eriksson är säker på att rankingplatsen håller och att Sveriges olympiska kommitté, med sitt krav på att aktiva ska kunna slåss om en plats bland de åtta bästa i OS, inte kommer att sätta stopp för Hermansson eller Pacek.

””

För Robin Pacek ska det vara klart trots att han förlorade direkt, mot portugisen Diogo Lima, men konkurrenterna om en rankingplats till OS förmådde inte passera svensken. EM-bronset för ett par veckor sedan blev det som höll Pacek kvar på en OS-kvalplats.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons