Annons
Nyheter

Galatasarays sjätte dubbel

I helgen firade Galatasaray sin 20:e titel i turkiska fotbollsligan, som säkrades redan förra måndagen. På onsdagskvällen var det dags för laget och supportrarna till Istanbul-klubben att fira igen. Galatasaray vann cupfinalen mot Bursaspor med 3-2 efter att Burak Yilmaz blivit stor matchhjälte med ett hattrick.(TT)
Publicerad 3 juni 2015

I helgen firade Galatasaray sin 20:e titel i turkiska fotbollsligan, som säkrades redan förra måndagen. På onsdagskvällen var det dags för laget och supportrarna till Istanbul-klubben att fira igen.

Galatasaray vann cupfinalen mot Bursaspor med 3-2 efter att Burak Yilmaz blivit stor matchhjälte med ett hattrick. Bursaspor, som slutade på sjätte plats i ligan, försökte så gott det gick i cupfinalen som spelades hemma på Bursa Atatürk Stadium. Fernandão gav laget ledningen i den 27:e minuten och Volkan Sen kvitterade till 2-2 i 58:e. Men efter Yilmaz tredje mål bara två minuter senare kunde inte Bursaspor - där Samuel Holmén satt på bänken - komma tillbaka.

Annons

Cuptiteln var Galatasarays 16:e i historien. Precis som antalet ligatitlar bäst i Turkiet - men faktum är att det "bara" var sjätte gången Galatasaray vann både liga och cup samma säsong.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons