Annons
Nyheter

Göteborg och Schough mot första SM-guldet

Nära nedflyttning i fjol - nu siktar tabelltvåan Göteborg FC på sitt första SM-guld. Landslagsstjärnan Olivia Schough blir "skitinspirerad" på höstsäsongen. - Då är jag som bäst, säger hon. Det är tätt i toppen av damallsvenskan inför omstarten.(TT)
Publicerad 3 augusti 2018

Det är tätt i toppen av damallsvenskan inför omstarten. Piteå leder, två poäng före Göteborg och fyra före Rosengård som i sin tur har Kristianstad och Linköping hack i häl.

Mittfältaren Olivia Schough framhåller att den kommande bortamatchen mot Piteå blir tuff, men ser Rosengård som största hotet.

””
Annons

Älskar havet

Inför säsongen återvände hon till klubben som under stora delar av fjolåret befann sig på nedflyttningsplats, men säkrade kontraktet de sista matcherna. Mångårige tränaren Stefan Rehn lämnade och Marcus Lantz tog över tillsammans med assisterade tränaren Jörgen Ericson.

Olivia Schough var mätt efter tre år i Eskilstuna och trivs som fisken i vattnet i GFC som hon representerade mellan 2009 och 2013.

””

Även spelmässigt har det gått i rätt riktning.

””

"steppa upp"

I landslaget har det däremot varit kämpigare. När Peter Gerhardsson hade sin första samling blev hon utanför truppen för första gången på fem år. Händelsen fick stort utrymme i media och hon mådde dåligt.

””

Efter bara två missade läger tog hon sig tillbaka, men har fått sparsamt med speltid. Målet är att återta sin startplats.

Ser mot utlandet

Göteborg har spelat 20 säsonger i damallsvenskan, men inte vunnit något SM-guld. Prestigevärvningen Christen Press lämnade laget efter åtta matcher och fyra mål. Men kvar finns bland andra landslagsspelarna Elin Rubensson och Julia Roddar samt 21-åriga anfallaren Rebecka Blomqvist som gjorde hattrick senast i träningsmatchen mot norska serieledaren Lilleström.

Olivia Schough har bara har kontrakt säsongen ut. Efter en trubbig utlandsvistelse 2014 är hon öppen för att ge livet som utlandsproffs en chans till.

Annons

Men först är siktet inställt på hösten och hennes, och klubbens, första SM-guld.

””

Göteborg tar emot just Eskilstuna hemma på söndag.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons