Annons
Nyheter

Gottfridsson: Större idrottsfiaskon har hänt

En förlust skulle vara ett historiskt misslyckande. EM-silvermedaljören Sverige är storfavorit mot Nederländerna i playoff till handbolls-VM i Danmark och Tyskland. - Men större idrottsfiaskon har hänt, säger mittnian Jim Gottfridsson.(TT)
Publicerad 8 juni 2018

De svenska handbollsherrarna har spelat 23 av 25 världsmästerskap sedan det första arrangerades 1938. Nederländarna har bara spelat ett (1961).

På lördag möts den blågula stornationen och den orangea lilleputtnationen i 's-Hertogenbosch. Den första matchen av två i playoff till VM i Danmark och Tyskland nästa år.

””
Annons

Den 25-årige Flensburg-Handewitt-stjärnan röstades fram som EM:s mest värdefulle spelare när Sverige tog silver i januari. Finalförlusten mot Spanien (23-29) vid mästerskapet i Kroatien tvingade Sverige till de stundande VM-playoffmatcherna mot Nederländerna. Motståndarnationen tog sig till playoff via ett kvalgruppspel mot andra sämre rankade nationer som inte spelade EM.

Gottfridsson vill se ett fokuserat landslag som vinner stort på nederländsk mark, inför returen i Kristianstad på onsdag.

Tysk ligamästare

””

I söndags säkrade Gottfridsson, tillsammans med landslagskollegerna Hampus Wanne och Simon Jeppsson samt tidigare landslagsstjärnorna Tobias Karlsson och Mattias Andersson, Flensburg-Handewitts ligaguld i tyska Bundesliga.

Efter Champions League-titeln 2014 och seger i tyska cupen 2015 har Ystadssonen "Gotte" nu vunnit de tre tyngsta titlarna i den europeiska klubblagshandbollen.

"Fruktansvärt tungt"

””

När VM arrangeras i Danmark och Tyskland i januari så är Flensburg, vid den dansk-tyska gränsen, inte en av värdstäderna. Men Gottfridsson - som har kontrakt med storklubben i två år till - ser fram emot mästerskapet ändå.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons