Annons
Nyheter

Grahn gör världscupdebut

I helgens alpina tävlingar i Val d'Isère får Östersunds Dan-Axel Grahn göra världscupdebut. "Det är väldigt roligt att jag får chansen att mäta mig med de allra bästa i världen.(TT)
Publicerad 8 december 2017

I helgens alpina tävlingar i Val d'Isère får Östersunds Dan-Axel Grahn göra världscupdebut.

"Det är väldigt roligt att jag får chansen att mäta mig med de allra bästa i världen. Det är något jag har drömt om ända sen jag var liten så det ska så klart bli spännande och väldigt roligt, så jag ska gå ut och ta chansen och göra mitt bästa. Målet är att slå sig in topp 30 efter första åket", säger han i ett pressmeddelande.

Annons

23-åringen har ett välkänt efternamn i alpinkretsar. Hans pappa Axel tävlade i alpint, men det är farbror Bengt-Erik Grahn som är den stora stjärnan i familjen - hittills. Han har en andraplats i slalomtävlingen i Kitzbühel 1967 som främsta merit, men är mest känd för att ha kört ur när han var på väg mot VM-guld 1966.

Förutom Dan-Axel Grahn får Emil Johansson, som gör sin tolfte världscupstart, chansen i Val d'Isère tillsammans med de mer rutinerade åkarna André Myhrer, Matts Olsson och Mattias Hargin. Det är storslalom på lördag och slalom på söndag.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons