Annons
Nyheter

"Avgå juryn" - kritik mot valet av Sjöström

"Hur i helvete kunde inte landslaget får Bragdguldet? ". Debattens vågor går höga efter att Sarah Sjöström tilldelats Bragdguldet. "Avgå juryn. Inget ont om Sarah Sjöström men det herrlandslaget gjorde var en bragd".(TT)
Publicerad 5 december 2017

"Avgå juryn. Inget ont om Sarah Sjöström men det herrlandslaget gjorde var en bragd".

TV4:s fotbollsreporter Olof Lundh skriver kritiskt på Twitter om att Bragdguldsjuryn valde den trefaldiga världsmästare som årets pristagare, samtidigt som herrlandslaget tog sig till VM på Italiens och Nederländernas bekostnad.

Annons

Kanal 5:s och Eurosports kommentator Tommy Åström är inne på samma spår.

"Sarah Sjöström är Sveriges mest framgångsrika individuella idrottare just nu! Efter dagens beslut ser jag Bragdguldet som ett prestationspris och att bragdmomentet är sekundärt för juryn. Den största BRAGDEN stod det svenska fotbollslandslaget för 2017!", skriver han på Twitter.

Andersson ville ha det

Fotbollens förbundskapten Janne Andersson gratulerar Sjöström.

””

En annan av motkandidaterna var ryttaren Peder Fredricson. Ridsportförbundet var bland de första att gratulera Sarah Sjöström till priset.

"Inget bragdguld till @PederFredricson denna gång. Men vi gratulerar Sarah Sjöström till utmärkelsen, en mycket värdig vinnare! #bragdguldet", skriver Svenska ridsportförbundet på Twitter.

"Stör mig på ordet bragd"

Dagens Nyheters sportkrönikör Johan Esk ifrågasätter också ordet bragd.

””

Expressens krönikör Therese Strömberg konstaterar att fotbollsherrarna seger mot Italien i VM-kvalet var ett mirakel.

"Men tydligen är ett mirakel inte tillräckligt för att hävda sig här", skriver hon.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons