Annons
Nyheter

Grekiska ligan avbryts efter kaosscener

Ett mål dömdes bort. Då tyckte publiken, bland annat en till synes beväpnad klubbägare, att det var en god idé att invadera planen. Efter kaosscenerna mellan Paok Thessaloniki och AEK Aten stängs hela den grekiska ligan ned.(TT)
Publicerad 12 mars 2018

Samtliga matcher i den grekiska högstaligan i fotboll ställs in tills vidare. Beskedet kommer efter helgens våldsamheter under matchen mellan Paok Thessaloniki och AEK Aten och gäller till dess att man har nått en överenskommelse gällande hårdare säkerhetsregler kring matcherna.

"Vi har beslutat att avbryta ligan. Den kommer inte att återupptas innan vi har ett tydligt ramverk, som alla skriver under på", säger Greklands vice idrotts- och kulturminister Georgios Vassiliadis.

Annons

Åskådare invaderade planen

De kaotiska scenerna på söndagskvällen inleddes när hemmalaget Paok, vid ställningen 0-0 i slutminuterna, fick ett mål bortdömt för offside. Det ledde till att planen invaderades av åskådare, bland vilka Paoks ägare Ivan Savvidis, en av Greklands rikaste personer, stack ut.

Flankerad av livvakter tog han sig två gånger in på planen för att protestera mot domslutet. Först hade han en rock på sig. Nästa gång var rocken borta och vid hans höft syntes då ett hölster i vilket han bar vad som såg ut att vara en revolver.

””

Kan inte bekräfta

Grekisk polis uppger i ett uttalande att man vill förhöra Savvidis om planstormningen, men nämner inte något vapen.

””

Två timmar efter matchen ändrade sig domaren, godkände målet och gav segern till Paok Thessaloniki.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons