Annons
Nyheter

Haglund: "Räkna inte bort Sirius"

Han spelar inte basket, men i två raka matcher har Philip Haglund hängt en trepoängare på signalen. Nu ligger nykomlingen Sirius trea i allsvenskan. - Det är orealistiskt att räkna bort oss, säger Haglund. Det är ingen skrytig träningsanläggning, Lötens IP.(TT)
Publicerad 6 juli 2017

Det är ingen skrytig träningsanläggning, Lötens IP. Men när den amerikanske, barbröstade målvakten Joshua Wicks, 33, glatt gormar på sina lagkamrater och skägget på den skadedrabbade veteranen Andreas "Ante" Eriksson, 35, återigen ser ut att hålla för allsvenskt sommarspel efter 1,5 år i rehabiliteringskylan märks det inte. Då gnistrar hela stället i solen.

Uppsalalaget Sirius är tillbaka i allsvenskan efter 42 års väntan och ligger trea i tabellen. Tacka Philip Haglund för det. Den 30-årige mittfältaren har avgjort lagets två senaste matcher, mot Halmstad och Gif Sundsvall, i 93:e minuten. Två mål och sex poäng mot vad som borde ha varit bottenrivaler.

””
Annons

Sålde "bästa spelaren"

Han är ingen utpräglad målkung, Haglund. De två avgörande målen, hans enda för säsongen, kan också tillskrivas hans kanske främsta attribut: uthålligheten. Trots att han inledde säsongen med skador och inte fick någon försäsong.

””
””

Att Sirius har mittfältare som bidrar i offensiven är nog så viktigt nu. Kingsley Sarfo, 22, har ju flyttat till Malmö FF och nu behöver de andra - inklusive nyförvärvet Elias Andersson, 21 - ersätta "allsvenskans bästa spelare".

””

Färre kockar i Sirius

Philip Haglund har sett storklubbar som IFK Göteborg och Hammarby inifrån. Tydlighet och struktur lyfter han själv fram som en anledning till nykomlingens framgång, jämfört med "Bajen".

””

Sansat undviker han att spekulera för mycket i framtiden - inte förvånande, med tanke på att han vid sidan om fotbollen även axlar rollen som vd för ett startup-företag! - men några saker kan Sirius alltjämt ta med sig från succéstarten.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons