Annons
Nyheter

Haksabanovic räddade poäng mot Göteborg

Mads Albæk såg ut att bli den självskrivne matchhjälten i sin sista hemmamatch för IFK Göteborg. Då klev Halmstadstalangen Sead Haksabanovic fram och räddade 1-1 med tungt distansskott. - Riktigt stort, säger 18-åringen.(TT)
Publicerad 10 juli 2017

Halmstad har inte haft en lätt säsong så här långt och efter den tunga våren petades Janne Jönsson nyligen från tränarposten. Ersättaren, tidigare assisterande tränaren Igor Krulj, fick sommaruppehållet på sig att sätta sin prägel på Halmstad. Det kan kanske räcka för att rädda kontraktet till slut.

I alla fall om Sead Haksabanovic stannar i klubben.

Annons

Tonåringen, som var ett stort utropstecken redan i superettan i fjol, var nära en flytt till belgiska Brygge i vintras men valde till slut att stanna. Frågan är hur länge.

"Bara drog till"

Efter två riktigt bra lägen till att ge Halmstad ledningen i första halvlek blev Sead Haksabanovic i stället poängräddare i 79:e minuten.

””
””

Haksabanovic berättar om långa teoripass och stenhård träning sedan Igor Krulj tog över huvudansvaret som tränare. Det har lett till 1-1 mot både Elfsborg och nu IFK Göteborg efter uppehållet.

Närmast väntar ett oerhört viktigt dubbelmöte mot Gif Sundsvall när allsvenskan vänder.

””

"Ingen trollformel"

För IFK Göteborg blev det ännu en motig kväll inför hemmapubliken. Igor Krulj hade ställt upp sitt Halmstad i en hög press, som "Blåvitt" hade svårt att komma till rätta med. Det saknades både tempo och skärpa och till slut krävdes en soloprestation från Mads Albæk för att ge laget ledningen.

Dansken fintade bort två spelare innan han drog upp bollen i krysset. Men konstnumret, i 56:e minuten, räckte inte till en trepoängare - och nu återstår bara bortamatchen mot Örebro på söndag innan han försvinner till Kaiserslautern.

Mittfältmotorns flytt kommer att bli kännbar för IFK Göteborg, som är inne i ett tufft läge medger tränaren Jörgen Lennartsson.

””
””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons