Annons
Nyheter

Hamilton straffas efter växellådsbyte

Lewis Hamilton hade hoppats på sin 67:e pole position och var också snabbast på båda träningarna på Red Bull Ring i Österrike. Men hans team hade gjort ett oplanerat växelbyte och Hamilton straffades med att flyttas ner fem startpositioner i söndagens race.(TT)
Publicerad 7 juli 2017

Den senaste VM-deltävlingen slutade med en femteplats för Lewis Hamilton efter att han blivit påkörd av Sebastian Vettel. VM-ledaren Vettel straffades med tio sekunders tidstillägg, men slapp ytterligare straff från det internationella bilsportförbundet, Fia.

När VM-serien rullade vidare i Österrike visade dock Hamilton att han inte låtit sig påverkas negativt av incidenten i Baku. På den första träningen var britten snabbast av alla och gick under sitt egna banrekord. Han var nästan två tiondelar före Max Verstappen. Vettel hade först fjärde snabbaste tid.

Annons

Även på andra träningen var britten snabbast och förbättrade sitt nysatta banrekord. Därmed var läget bra för att vinna kvalet och nå sin 67.e pole position och bara vara en bakom Michael Schumachers rekord på 68. Hade han inte fått straffet hade han kunnat tangera rekordet på sin hemmabana Silverstone nästa helg.

För svenske Marcus Ericsson gick det inget vidare. Sauber-föraren var långsammast av alla.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons