Annons
Nyheter

Hamiltons grepp om VM-titeln hårdnar

Lewis Hamilton stärkte sitt grepp om VM-titeln när han vann Japans GP i Suzuka samtidigt som totaltvåan Sebastian Vettel tvingades bryta på grund av motortrassel redan på femte varvet. Svenske Marcus Ericsson styrde nosen in i ett räcke på åttonde varvet och hade därmed gjort sitt på Suzuka.(TT)
Publicerad 8 oktober 2017

Mercedesföraren Lewis Hamilton startade i pole position, för första gången på Suzukabanan, och hade sällskap i första startled av Ferrariföraren Sebastian Vettel.

Vettel, som fortfarande inte var uträknad i kampen med Hamilton om VM-titeln, fick en hyfsad start men ganska snabbt stod det klart att han fått problem med bilen. Efter att ha fallit tillbaka flera placeringar i fältet tvingades Sebastian Vettel bryta och hans hopp om att köra in Hamiltons försprång i kampen om totalsegern bleknade betydligt.

Annons

Hamiltons väg mot segern blev tämligen bekväm. Max Verstappen jagade närmast bakom men med hjälp av Mercedeskollegan Valtteri Bottas kunde Hamilton hålla Verstappen bakom sig. På näst sista varvet rapporterade Hamilton problem med vibrationer i bilen och Verstappen närmade sig. Men Hamilton lyckades hålla undan och gick över mållinjen som segrare och fortsatt totalledare.

"Väldigt tråkigt"

Svenske Marcus Ericsson i sin Sauber hade 19:e och näst sämst tid med sig från lördagens kval men eftersom flera snabbare förare hade straff att beta av flyttades han upp till 16:e plats i startfältet. Ericsson lyckades dock inte förvalta sin förhållandevis goda startposition. På åttonde varvet stod han plötsligt med nosen rakt in i skyddsräcket och var därmed ute ur racet.

””

Han var besviken över hur loppet slutade för hans del.

””

Flera bröt

Även Carlo Sainz, som gjorde sitt sista lopp för Torro Rosso, fick gå hem tidigt från jobbet. Redan på startvarvet halkade han av banan, fick skador på bilen och tvingades bryta.

Nico Hülkenberg tampades om placeringar i mitten av fältet men på varv 42 tvingades han in i depå efter problem med bakvingen. Felet gick inte att åtgärda och Hülkenbergs lopp var därmed över.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons