Annons
Nyheter

Han ska göra silver till guld

Bandyförbundet har gjort klart med mannen som ska förvandla silver till guld - Svenne Olsson. Guldplanen? Att inleda med att förstöra sin första midsommar som förbundskapten för landslaget med en skräckupplevelse.(TT)
Publicerad 12 juni 2015

Förre förbundskaptenen var en superkändis, landslagets skyttekung Jonas Claesson, som samlade både skytteligasegrar och VM-guld på hög.

Som förbundskapten blev det dock stolpe ut. Två VM-turneringar slutade med lika många silver och Claesson lämnade jobbet med "Det här går ut på att vinna, och jag bara staplar en massa silver på hög. Det är inte godkänt."

Annons

Vid sin sida hade Claesson båda gångerna assisterande förbundskaptenen Svenne Olsson, enligt bandyförbundets generalsekreterare Marcus Norman ett självklart val som efterträdare för Claesson.

””

Tungt tapp

Inräknat finalförlusten 2013, då med Franco Bergman som förbundskapten, har Sverige fallit tungt i tre raka VM-finaler. Allra tyngst kanske i Sjabarovsk i april i år, när Sverige tappade 3-1 till 3-5.

””

Ryssland före

Olssons uppfattning är att Ryssland har fått ett litet försprång gentemot Sverige, men att målet är att komma ikapp redan till nästa års VM i Ryssland.

””

Olssons första steg mot det målet blir att under sommaren kontakta landslagsaktuella spelare och höra sig för om deras planer för en blågul framtid.

Och att titta på VM-finalen under midsommarhelgen. Prognoserna tyder i nuläget ändå på regn.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons