Annons
Nyheter

Handbok ska ge bättre villkor

Riksidrottsförbundet och LO har tagit fram en handbok för att underlätta för den svenska idrottsrörelsen att se till att det är schyssta villkor i samband med nationella och internationella evenemang.(TT)
Publicerad 9 juni 2017

Riksidrottsförbundet och LO har tagit fram en handbok för att underlätta för den svenska idrottsrörelsen att se till att det är schyssta villkor i samband med nationella och internationella evenemang.

"Arbetet med mänskliga rättigheter är viktigt för idrotten och den här handboken är ytterligare ett verktyg för att öka kunskapen och stärka positionerna inom hela idrottsrörelsen. Vi gör hela tiden mer och bättre inom det här området vilket gör mig stolt", säger Björn Eriksson, ordförande Riksidrottsförbundet och Sisu Idrottsutbildarna, i ett pressmeddelande.

Annons

Med boken vill man öka kompetensen och visa hur idrotten kan bidra till mänskliga rättigheter och bra villkor och tydliggöra idrottsrörelsens engagemang i dessa frågor. Boken berör bland annat vad man kan fråga om när man bokar hotell eller köper varor.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons