Annons
Nyheter

Hansen kan skriva historia

Den svenske skepparen Björn Hansen är klar för final i matchracingens VM-deltävling på Marstrand - och har nu chans att vinna för fjärde året i rad. I så fall blir han historisk som den förste att göra det.(TT)
Publicerad 4 juli 2015

Den svenske skepparen Björn Hansen är klar för final i matchracingens VM-deltävling på Marstrand - och har nu chans att vinna för fjärde året i rad. I så fall blir han historisk som den förste att göra det.

Semifinalerna inleddes under fredagen och Hansen tog då två segrar mot Taylor Canfield från Amerikanska Jungruöarna. Under lördagen fixade Hansen finalplatsen efter totalt 3-1 i matcher.

Annons

"En riktigt tuff serie mot Canfield och i de två sista matcherna var det millimetrar som avgjorde till vår fördel. Det var en väldigt skön känsla att vara först över mållinjen. Att segla final på Marstrand är det finaste som finns för svenska seglare", säger han i ett pressmeddelande.

I finalen får Hansen möta den regerande världsmästaren, britten Ian Williams, som besegrade australiern Keith Swinton i sin semifinal med 3-2 i matcher.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons