Annons
Nyheter

Här är laget bakom Kallas OS-satsning

Jakten på ännu ett OS-guld har börjat för Sveriges största affischnamn. Och precis som förra året satsar Charlotte Kalla mot medaljerna med ett eget upplägg. Här är personerna i Team Kalla. Mycket är sig likt från förra året.(TT)
Publicerad 3 juni 2017

Mycket är sig likt från förra året. Charlotte Kalla har flytt den svenska sommaren och precis som i fjol tagit sig till norska Sognefjell, där snön fortfarande går att finna, för en veckas träningsläger.

Även i år gör längdstjärnan det utan de övriga svenska landslagsåkarna, då hon har valt att träna på egen hand. Med sig i de norska fjällen har hon i stället klubbkompisarna från Piteå Elit, Magdalena Pajala och Jennie Öberg.

Annons

Grunden i pyramiden

Med sig har hon också personliga tränaren sedan snart tio år tillbaka, Magnus Ingesson. Han utgör själva navet i teamet runt Kalla.

””

Magnus Ingesson, till vardags polis i Piteå, betonar vikten av tillit.

””

Syster och sjukgymnast

Med sig i jakten på ännu ett OS-guld har Kalla ytterligare främst fem personer: systern och fysioterapeuten Cecilia Kalla, psykologen Thomas Nilsson, fystränaren Stefan Thomson, medierådgivaren Torbjörn Nordvall och managern Olle Håkanson.

””
””

Charlotte Kallas fjolår var stökigt och innehöll både en skada som tog flera månader att läka, hjärtflimmer och separation från sambon. Men avslutades ändå med två silver och ett brons på skid-VM.

””

"Spelat stor roll"

Kalla säger att särskilt psykologen Thomas Nilsson var extra viktig under förra säsongen.

””

Vikten av en väloljad grupp är stor, säger hon. Det senaste året har också lärt henne att hon ibland måste våga släppa vissa saker till andra.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons