Annons
Nyheter

Hårdslående Ostapenko mot väggen Halep

Den ena slår hårdare än Andy Murray. Den andra är expert på att stå emot. Damfinalen i Paris blir första mötet mellan Jelena Ostapenko och Simona Halep. En av dem kommer att vinna sin första Grand Slam-titel.(TT)
Publicerad 10 juni 2017

Jelena Ostapenko har charmat publiken på Roland Garros med sitt kompromisslösa spel. 20-åringen som fyllde år och lämnade tonåren bakom sig samma dag som hon vann semifinalen mot Timea Bacsinszky grattades av en underhållen publik som sjöng "Happy birthday".

Ostapenko spelar med känslorna utanpå och letar konstant efter vinnarslag.

Annons

Allt eller inget.

””

"Hon är inte rädd för någonting"

Ostapenkos inställning att ge allt i varje slag blir tydligt inte minst i statistiken över vinnarslag och oprovocerade misstag på väg fram till finalen.

Semifinal: 50 vinnare, 45 misstag.

Kvartsfinal: 38 vinnare, 50 misstag.

Åttondelsfinal: 46 vinnare, 34 misstag.

””

Ostapenkos favoritslag är hennes backhand. Men lettiskans forehand har fått mest uppmärksamhet i Paris. Faktum är att snitthastigheten på hennes forehand är 122 kilometer i timmen - tre högre i snitt än herrarnas världsetta Andy Murray.

””

Enligt Eurosports expert Mats Wilander är finalen en "bonus" för den 47-rankade talangen. Pressen ligger på världsfyran Simona Halep.

””

Halep expert på att stå emot

Om Ostapenko är spelaren som tar risker är Halep expert på att stå emot bombardemangen. I kvartsfinalen mot Jelina Svitolina vände Halep underläge med 0-1 i set och 1-5 i andra set och räddade en matchboll.

””
””
Annons

Hur finalen än slutar får damtennisen en ny Grand Slam-vinnare. Halep blir dessutom världsetta vid seger.

Ostapenko skriver historia av andra mått. Lettiskan kan bli den första oseedade spelaren att vinna i Paris sedan 1933.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons