Annons
Nyheter

Hector om vägen tillbaka

Två månader efter den svåra knäskadan är Sara Hector tillbaka i träningshallen. Med ett stort leende och glädjetårar i ögonen trampar hon på träningscykeln. - Jag känner sån lycka av att bli trött i benen. Gud, vad jag saknat det, säger alpinstjärnan.(TT)
Publicerad 11 februari 2016

Första tiden låg Sara Hector hemma i sängen med målet att böja det vänstra benet över smärttröskeln. Det blev också många timmar på rehabkliniken på Sophiahemmet.

Men i veckan har storslalomspecialisten börjat träna i idrottshallen på Bosön. Där, tillsammans med andra elitidrottare från olika sporter, sliter hon vidare mot en tävlingscomeback nästa vinter.

Annons

En hel del cykling blir det, men även bålträning. Och så simning i bassängen i samma hus.

””

Ovanlig knäskada

Det var den 12 december som Hector råkade ut för oturen att mitt i en sväng i Åres storslalomtävling få en bit brosk att lossna från glidytan på vänstra knäts undersida. En väldigt ovanlig skada.

””

Först efter fyra svängar stannade hon, väl medveten om att det inte var någon liten skada och att säsongen sannolikt var över.

””

Hector fick sitt stora genombrott förra säsongen då hon var på prispallen för första gången, tvåa i Åre, och sedan vann sin första världscuptävling, i Kühtai. Hon inledde den här säsongen med en sjunde- och en åttondeplats i de första storslalomtävlingarna.

TT: Är det extra surt att bli skadad när du precis slagit igenom?

””

Läser företagsekonomi

Hon utstrålar målmedvetenhet och beslutsamhet när det gäller vägen tillbaka till skidåkning, och hon försöker använda rehabtiden till att utveckla de delar hon inte haft tid att träna tidigare.

””
””

Det gör hon genom studierna i företagsekonomi som hon precis börjat med.

””

Mål: åka skidor i juli

Annons

Hon använder också tiden hemma i Stockholm med att bygga upp sitt varumärke.

””

Förhoppningen är att kunna åka skidor igen i juli.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons