Annons
Nyheter

Hedwall på jakt efter självförtroende

Till skillnad från i höstas vet Caroline Hedwall hur hon ska putta. Nu handlar det "bara" om att göra det också. - Det gäller att självförtroendet hamnar på plats, säger hon till TT inför årets första major.(TT)
Publicerad 1 april 2015

I slutet av förra säsongen började Caroline Hedwall märka att hennes syn inte riktigt var som den skulle. På en tävling i Dubai bad hon därför caddien läsa puttarna.

””

Om en golfare inte kan ta ut rätt linje på greenerna är det förstås svårt att sedan sänka puttarna. Caroline Hedwall besökte en optiker, fick veta att hon har astigmatism (brytningsfel) på högerögat - där det numera sitter en lins under rundorna.

Annons

Men självförtroendet i puttningen har Hedwall fortfarande inte hittat tillbaka till inför den här veckans major på Mission Hills i Kalifornien.

””
””

Hjälte i Solheim cup

För drygt ett och ett halvt år sedan var Caroline Hedwall stekhet. I Solheim cup var hon den stora europeiska hjälten med fem segrar på fem matcher.

Golflivet lekte.

Men det har det inte gjort det senaste året.

Bekymren började på allvar förra våren när Hedwall skadade handleden när hon skulle lyfta av en väska från ett bagageband på flygplatsen i Phoenix. Svenskan fortsatte spela med smärtor och ändrad sving, tvingades till slut ta time out, kom sedan tillbaka under hösten - men utan att nå samma resultat som tidigare.

Ras på rankningen

På bara ett år har Hedwall rasat från plats 24 till 69 på världsrankningen.

””
””

Sedan flera år jobbar Caroline Hedwall med mentala coachen Susanne Pettersson. Inför tävlingen på Mission Hills - där Hedwall trivs och blev trea för två år sedan - är planen att inte lägga för mycket press på sig själv.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons