Annons
Nyheter

Högsta betyg till Lennartssons lag

Cupguld, 32 poäng på 13 matcher - och bara fem insläppta mål. Jörgen Lennartsson har fått en superstart i IFK Göteborg. - Vad man ska sätta för betyg? Man får lov att säga att det är ett A, sade Lennartsson.(TT)
Publicerad 7 juni 2015

Många höjde på ögonbrynen när Mikael Stahre, trots att han fört IFK Göteborg till en andraplats, fick sparken efter fjolårets fotbollsallsvenska säsong.

Men ersättaren Jörgen Lennartsson - som bland mycket annat på meritlistan har ett SM-guld med Elfsborg 2012 - har onekligen fått den perfekta starten på sitt nya jobb.

Annons

1-0 borta mot Hammarby på söndagen innebar tionde segern på 13 matcher och en befäst serieledning med 32 poäng. Dessutom har IFK Göteborg endast släppt in fem mål. Trots att Jörgen Lennartsson - på grund av avstängde Jakob Ankersens och skadade Søren Rieks frånvaro - tvingades ställa upp med en 3-5-2-uppställning, som mer och mer blev till ett 5-3-2, var hans lag fortsatt stabilt.

"Ett bra go"

””
””
””

Lång bit kvar

Lennartsson är dock noga med att sitta ner i båten, och inte sväva iväg. Även fast han och laget går på en månads spelledighet med minst fem poängs försprång till de bakomjagande lagen.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons