Annons
Nyheter

Holmberg junior drömmer om America's Cup

Debuten i VM-deltävlingen i matchracing på Marstrand är ett litet steg på vägen. Måns Holmbergs stora dröm är America's Cup. - Det smäller högst. Det är målet, säger 20-åringen med det välkända seglarefternamnet.(TT)
Publicerad 1 juli 2017

Måns Holmberg satt klistrad framför sändningarna från Bermuda när utmanaren Nya Zeeland snodde världens äldsta idrottstrofé, "The Auld Mug" från 1851, från titelförsvarande USA.

Det är dit han vill, till världens mest traditionstyngda och prestigefyllda seglingstävling.

””
Annons

Det han kallar touren är VM i matchracing, en tävlingsserie som gör sitt tredje stopp av sex utanför Göteborg med start på måndagen.

Kan slå alla

Måns Holmberg och hans besättning - Pontus Dackhammar, Henrik Eriksson och Holger Tidemand kompletterar teamet på M32-katamaranen - vann en av tre kvaltävlingar före australiern Torvar Mirsky, för närvarande tvåa i VM-ställningen, och siktar högt.

””

Beslutet att satsa på World Match Racing Tour fattade Holmberg - som tidigare seglade Laser och traditionell matchracing, med kölbåt, parallellt - när VM-serien gick över till katamaraner. Det innebär att touren blir ett naturligt steg på vägen mot America's Cup.

””

Bollar med pappa

Med ett och ett halvt års praktik känner sig Holmberg redo att ta sig an de stora kanonerna.

””

Holmberg skulle kunna tillägga att han har erfarenheten med sig i generna.

I bakgrunden, som hjälp på vägen och som tillfällig coach på Marstrand finns pappa Magnus med bland annat tre OS och två America's Cup på meritlistan.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons