Annons
Nyheter

Holmberg ut i åttondelen i Marstrand

Det blir bara en svensk båt, Nicklas Dackhammar och Essiq Racing, i kvartsfinalerna i matchracing-VM:s tredje deltävling i Marstrand. Måns Holmberg åkte ut i sin åttondel efter att bland annat ha kapsejsat i andra seglingen.(TT)
Publicerad 6 juli 2017

Nicklas Dackhammar och Essiq Racing vann redan på onsdagen sin åttondelsfinal. För Måns Holmberg och Gothenburg Racing gick det inte lika bra på torsdagen. Efter att ha förlorat första matchen mot Taylor Canfield från Amerikanska Jungfruöarna så kapsejsade Holmberg i match två och behövde då vinna match tre för att inte slåss ut. Men trots ledning för Holmberg fram till sista benet så lyckades rutinerade Canfield, som tidigare tagit två VM-guld, att pressa sig förbi och vinna med 3-0.

"De hade mer rutin och våra misstag kostade för mycket. Vi har kapsejsat tre gånger sedan vi började segla M32 förra året, två av dem var i den här tävlingen och det känns ju inte så bra. Vi var inte så långt efter men samtidigt seglade Canfield riktigt bra", sade Måns Holmberg i ett pressmeddelande.

Annons

Nicklas Dackhammar och hans lag Essiq Racing möter i sin kvartsfinal Pieter-Jan Postma, Nederländerna, som har seglat två OS.

"Deras lag är nya i världscupen och vi har inte seglat matchracing mot dem tidigare. Men det har gått bra för dem hittills och de kommer ge oss en tuff match", sade Nicklas Dackhammar.

"Vi har extra självförtroende efter att vi slog ut en av förhandsfavoriterna i går och jag tror vi har en fördel över Postma i starterna och för att vi är snabba runt banan".

TT

Annons
Annons
Annons
Annons