Annons
Nyheter

HV71 krossade Luleå: "Häftig match"

HV71 krossade Luleå med 7-1 i en viktig match i kampen om en kvartsfinalplats på tisdagskvällen. Bland matchvinnarna fanns tvåmålsskytten Mattias Tedenby och comebackande målvakten Linus Söderström.   För en knapp vecka sedan förlorade HV71 med hela 2-8 borta mot Färjestad.(TT)
Publicerad 6 mars 2018

För en knapp vecka sedan förlorade HV71 med hela 2-8 borta mot Färjestad. Men när Luleå gästade Kinnarps arena på tisdagskvällen var det Jönköpingslaget som stod för målexplosionen. 

Segersiffrorna skrevs till 7-1 efter en stark andraperiod där bland annat fixstjärnan Mattias Tedenby svarade för två mål. 

””
Annons

HV-forwarden gjorde först 1-0 på ett skott som letade sig in under Joel Lassinantti i Luleå-målet. Fyra sekunder senare kom 2-0 genom Bill Sweatt.

Men Tedenby var inte klar än. Efter en elegant passning av Robin Figren satte HV:s nummer 21 3-1 en bit in i mittenakten.

Stjärnan har hittat målformen

Målen var Tedenbys femtonde och sextonde den här säsongen och ett viktigt besked inför det stundande slutspelet.

””

Efter två perioder stod det 4-1 på tavlan. Tjugo minuter senare hade segersiffrorna skrivits till 7-1.

””

Guldhjälten gjorde comeback

I HV71 gjorde målvakten Linus Söderström comeback efter nästan fyra månaders skadefrånvaro.

Burväktaren har varit i USA och rehabiliterat sig för en skadad buk och en häl som spökat sedan förra säsongens slutspel då Söderström blev en stor guldhjälte för Jönköpingslaget.

Och den första perioden blev ett riktigt elddop för målvakten. Söderström stoppade då hela 21 skott. 

Till slut blev det 29 räddningar för målvakten som hyllades av fansen efter slutsignalen.

””
Annons

HV-målvakten fick även beröm av lagkamraterna.

””

HV71 har nu tre raka segrar efter debaclet i Karlstad. Laget har spelat in 80 poäng och är två poäng bakom Skellefteå på den sjätte och sista kvartsfinalplatsen när två omgångar återstår.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons