Annons
Nyheter

Ingen svensk medalj i storslalomen

Tina Maze, Slovenien, vann damernas storslalom i Sotji. Maria Pietilä Holmner blev bästa svenska med en sjätte plats.
Nyheter • Publicerad 18 februari 2014
Foto: Pontus Lundahl/TT

- Var svårt med sikten, var nästan mjukare, då blir det svårt att få något driv. Jag är en sekund närmare nu än efter första åket, säger Pietilä Holmner.

Jessica Lindell Vikarby låg tvåa efter det första åket men gjorde bara den 20:e bästa tiden i det andra åket och slutade sjua.

Annons

- Jag är besviken. Jag kom aldrig in i det från början, jag fick inget driv i åkningen. Jag åkte som en kratta hela branten, säger Lindell Vikarby, som efter sitt åk blev sittande länge i målfållan.

- Det känns ju trist att ens sämsta tävling för säsongen ska vara på OS. Samtidigt måste man kunna åka i alla förhållanden.

Det var sista chansen till OS-medalj för svenskan.

- Jag kommer aldrig mer att åka ett OS. Nu är det bara att bryta ihop och komma igen och ta hem den här världscupgrejen.

Silvret gick till Anna Fenninger, Österrike, och bronset till Viktoria Rebensburg, Tyskland.

Genom segern har Maze stor chans att bli alpin OS-drottning, hon tog även guld i störtlopp tillsammans med Dominique Gisin, och har dessutom slalom kvar på fredag eftermiddag. Då kan Pietilä Holmner ta revansch tillsammans med de andra svenska slalomdamerna.

För de två andra svenska åkarna blev det 13:e plats för Frida Hansdotter medan Kajsa Kling slutade på en 18:e plats.

- Känns ändå bra att komma ner. Det är ett par dagar kvar till slalomen. Jag känner mig redo, säger Frida Hansdotter.

Det var en tuff dag för storslalomåkarna. Ymnigt snöfall uppe vid start och hällregn nere i målområdet gjorde backen i Roza Chutor svåråkt.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons