Islänningar bakom Sundsvalls seger

Sundsvall tog vara på den första hemmamatchen i semifinalserien i basket mot det regerande mästarlaget Södertälje. Hemmalaget reducerade till 1-2 i matcher i bäst av sju via 81-68 på påskdagen. Segerrycket kom redan i den andra perioden då Södertälje hölls på låga nio poäng medan hemmaspelarna sköt i 20.(TT)
Publicerad 5 april 2015

Segerrycket kom redan i den andra perioden då Södertälje hölls på låga nio poäng medan hemmaspelarna sköt i 20. Sundsvalls islänningar Jakob Sigurdarson och Hlynur Baeringsson gjorde 20 poäng var. Baeringsson tog dessutom 13 returer, flest i matchen.

Uppsala väntade till den tredje perioden innan laget lämnade serietvåan Borås bakom sig. Efter 30-15 på tio imponerande minuter kunde hemmalaget luta sig mot en 18-poängsledning, 68-50, inför slutperioden. Till slut vann Uppsala med 88-71 och reducerade till 1-2 i matcher. Johan Jeansson satte 18 poäng för hemmalaget.

Semifinalserierna fortsätter med nya hemmamatcher för Sundsvall och Uppsala på tisdag.