Annons
Nyheter

Jansrud cupsegrare i favoritbacken

Jansrud och Kvitfjell är en framgångsrik kombo. Så var fallet ännu en gång under söndagens super-G - som säkrade världscupsegern i disciplinen för norrmannen. Norrmannen Kjetil Jansrud går även under smeknamnet "Kungen av Kvitfjell" i hemlandet.(TT)
Publicerad 11 mars 2018

Norrmannen Kjetil Jansrud går även under smeknamnet "Kungen av Kvitfjell" i hemlandet. I lördagens störtlopp blev det bara en fjärdeplats - men i söndagens super-G gjorde han skäl för epitetet.

32-åringen säkrade totalsegern i super-G-världscupen genom att för sjunde gången ta en seger i den gamla OS-backen.

Annons

Med startnummer nio gick Jansrud i mål med den klart bästa tiden, och kunde inte hotas av någon av de efterföljande startande.

Till slut blev det en seger med 22 hundradelar till godo på Beat Feuz, Schweiz. Franske Brice Roger, med startnummer 49, överraskade och slutade trea, 33 hundradelar bakom Jansrud och en hundradel före en annan positiv överraskning, hemmaåkaren Adrian Smiseth Sejersted.

Segern i den totala super-G-cupen är Jansruds tredje i karriären. Genom sin senaste deltävlingsseger så tangerande han Kjetil André Aamodts antal världscupssegrar, som är 21 till antalet.

Någon som aldrig vunnit i Kvitfjell är dock Aksel Lund Svindal som under söndagen körde ur.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons