Annons
Nyheter

Jansson ordnade världscupseger

Det blev svensk världscupseger när mixedsprintstafetten avgjordes i norska Halden på fredagen. Det svenska laget - bestående av Lilian Forsgren, William Lind, Jonas Leandersson och Helena Jansson - vann före Danmark och Schweiz. Sverige ställde upp med tre lag, där bara det bästa lagets resultat räknas.(TT)
Publicerad 5 juni 2015

Det blev svensk världscupseger när mixedsprintstafetten avgjordes i norska Halden på fredagen. Det svenska laget - bestående av Lilian Forsgren, William Lind, Jonas Leandersson och Helena Jansson - vann före Danmark och Schweiz. Sverige ställde upp med tre lag, där bara det bästa lagets resultat räknas.

När Helena Jansson gick ut på sistasträckan i den kraftigt kuperade terrängen vid Fredrikstens fästning var det jämnt värre. Men Jansson ryckte per omgående ifrån både danskan Emma Klingenberg och schweiziskan Judith Wyder - och i mål var segern säkrade med 21 sekunders marginal.

Annons

"Nu efteråt pirrar det i benen - både av glädje och trötthet! Det här var den tuffaste sprintstafettbana jag varit med om. Otroligt kuperat", säger Helena Jansson i ett pressmeddelande.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons