Annons
Nyheter

Johanssons medaljsatsning sprack

Stjärnskottet Victor Johanssons medaljsatsning på specialdistansen 800 meter fritt sprack. Han missade final med ynka 37 hundradelar i sim-EM. - Stolpe ut. Det är bara att acceptera, jag gjorde det jag kunde, säger han. Victor Johansson har blandat och gett i det här mästerskapet.(TT)
Publicerad 7 augusti 2018

Victor Johansson har blandat och gett i det här mästerskapet.

Femteplatsen på 400 meter fritt var ett bra resultat med tanke på att det var hans första individuella mästerskapsfinal i långbana.

Annons

På de längre distanserna, 800 och 1 500 meter fritt, lyckades han dock inte ta sig till final. På specialdistansen 800 var han Europatrea i år och hade som mål att slåss om medalj.

"Inte jättedåligt"

Men försökstiden 7.54,31 och en delad tredjeplats i heatet räckte inte till final. Träningskompisen Henrik Christiansen, Norge, tog sista finalplatsen och var tvåa i Johanssons heat med 7.53,94.

Victor Johanssons tid var 4,5 sekunder över hans eget svenska rekord.

””

OS-satsning i USA

Han var revanschsugen direkt och ser fram emot att flytta till USA och University of Southern California i Los Angeles för att plugga och göra sin satsning mot OS i Tokyo. Där får han legendariske Dave Salo som tränare. Flyttlasset går redan den 12 augusti.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons