Annons
Nyheter

Johaug: "Kommer gå stärkt ur det här"

En sista gång ska Therese Johaug förklara hur hon kunde få den anabola steroiden clostebol i sig. Sedan hoppas den norska skidstjärnan på ett frikännande. - Jag tror att jag kommer att gå stärkt psykiskt ur det här, säger hon till NTB.(TT)
Publicerad 5 juni 2017

På tisdagen sker förhöret inför Idrottens skiljedomstol, Cas, i Lausanne.

Johaug dömdes till 13 månaders avstängning av Antidoping Norge och får, enligt den domen, börja tävla igen i november, tre månader före OS i Pyeongchang.

Annons

Men Internationella skidförbundet, Fis, ansåg domen för mild och har överklagat till Cas. Ett beslut som fick Johaug och hennes följe att göra en motanmälan där de yrkar på att hon frikänns helt.

Så nu är det från noll igen. Cas kan förlänga domen, låta den stå fast, eller frikänna henne helt.

"Vänta och se"

Johaug har tidigare förklarat att hennes smärtgräns går vid 15 månaders avstängning. Då kan hon tävla i OS. Blir den längre är OS kört och hennes framtida karriär ett frågetecken.

””

Johaug säger att förhöret i Lausanne blir en sorts slutpunkt på affären.

””
””

Hon har hela tiden hållit fast vid sin historia om att hon fick den anabola steroiden Clostebol i sig genom den läppsalva hon tog mot sina sönderbrända läppar. Hur hon själv är oskyldig och att den norska landslagsläkaren Fredrik S Bendiksen hade gett grönt ljus för salvan.

Starkt stöd hemma

Hemma i Norge har hon fått stort stöd av sin familj, pojkvännen Nils Jakob Hoff, tränaren Pål Gunnar Mikkelsplass, landslaget och hela befolkningen.

””

Men överallt är det inte så.

””

Johaug tror att hon kommer att gå stärkt ur dopningsaffären och hon ser annorlunda på livet.

””
Annons

TT

Annons
Annons
Annons
Annons