Annons
Nyheter

Jonna Andersson i målform efter succévåren

Jonna Andersson har haft en succévår i Chelsea. Svenskan kom in i laget efter halva säsongen, gjorde fem mål på 15 matcher och vann en dubbel. Men i landslaget väntar hon fortfarande på sitt första mål.(TT)
Publicerad 4 juni 2018

Vänsterfotade försvararen Jonna Andersson lämnade Sverige för Chelsea efter det andra SM-guldet med Linköping. I sin första match avgjorde hon Londonderbyt mot Arsenal. Under våren fick 25-åringen en betydande roll både under vägen mot FA-cupvinsten samt när Chelsea säkrade ligaguldet.

””

Inga landslagsmål

Annons

Chelseas manager Emma Hayes spelar med en trebackslinje, där bland andra landslagsspelaren Magdalena Eriksson ingår, vilket gjort att Jonna Andersson flyttades upp som en vinge på vänsterkanten. Det har lett till en utveckling offensivt.

””

I landslaget har däremot målen lyst med sin frånvaro. På 28 A-landskamper har det inte blivit ett enda mål.

””

På torsdag kan hon få chansen i VM-kvalmatchen mot Kroatien. Sverige leder gruppen och går in som favoriter mot Kroatien, som ligger sist.

Största konkurrenten

Peter Gerhardsson har sedan han tog över som förbundskapten för landslaget experimenterat med en trebackslinje. På den första träningen i Göteborg inför mötet på Gamla Ullevi ville han inte avslöja sin försvarstaktik.

””

Jonna Anderssons främsta konkurrent på vänsterkanten är Kristianstadspelaren Mia Carlsson.

””

Efter mötet med Kroatien spelar Sverige ytterligare en VM-kvalmatch, borta mot Ukraina den 12 juni.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons