Juventus vände mot Fiorentina

Uppgiften var svår. Underläge mot formstarka Fiorentina med 1-2 i semifinalen i den italienska cupen, bortamatch och utan flera nyckelspelare. Men Juventus vann med 3-0 och är klart för final i Rom. Juventus kom till spel i Florens utan Andrea Pirlo, Paul Pogba och Carlos Tevez.(TT)
Publicerad 7 april 2015

Uppgiften var svår. Underläge mot formstarka Fiorentina med 1-2 i semifinalen i den italienska cupen, bortamatch och utan flera nyckelspelare.

Men Juventus vann med 3-0 och är klart för final i Rom.

Juventus kom till spel i Florens utan Andrea Pirlo, Paul Pogba och Carlos Tevez. Det blev en mäktig seger ändå.

Alessandro Matri stötte in 1-0 i 21:a minuten, Roberto Pereyra gjorde 2-0 i den 44:e och när Leonardo Bonucci smällde in 3-0 på volley efter en hörna i 59:e minutyen var avancemanget i praktiken klart.

Enda plumpen i Juventus var att Alvaro Morata fick rött kort med bara tre minuter kvar och missar finalen.

I finalen väntar Napoli eller Lazio som gör upp om den andra finalplatsen på onsdagen. Första matchen slutade 1-1.

Juventus var i final senast 2012, då det blev förlust mot Napoli. Juventus har nio cuptitlar, men senast ligamästarlaget vann cupen var för 20 år sedan.