Annons
Nyheter

JVM-profilerna redo för nästa steg

Senast de mötte Finland gick en dröm i kras - nu går en annan i uppfyllelse. När JVM-profilerna Andreas Englund och Gustav Forsling gör debut i Tre Kronor blir det dessutom i samma backpar. - Det känns tryggt, vi kompletterar varandra bra, säger 19-årige Forsling.(TT)
Publicerad 10 februari 2016

Det är bara lite drygt en månad sedan JVM-besvikelsen i Helsingfors.

Efter fem raka segrar - däribland fyra raka i "dödens grupp" - sprack gulddrömmarna när Juniorkronorna underpresterade i semifinalen mot Finland.

Annons

Till slut blev det inte ens medalj, utan en fjärdeplats för andra året i rad.

Hos Tre Kronors förbundskapten Pär Mårts blev ändå turneringen beviset för att de två backarna, spelskicklige och offensive Forsling från Linköping och tuffe, defensive Andreas Englund, Djurgården, var redo för nästa steg.

Siktar på revansch

Debut i dubbellandskamperna mot Finland i Örebro (på torsdagen) och Stockholm (lördag).

””

Det är så klart speciellt att Finland - också med två JVM-spelare i stjärnanfallarna Sebastian Aho och Patrik Laine - väntar i debuten.

””

De två backarna lyckades snabbt lägga besvikelsen i Helsingfors bakom sig och prestera i sina klubbar.

””

"Vem är det där?"

Förbundskaptenen Pär Mårts om vad han vill se från backdebutanterna:

””

De två backarna är inte de enda debutanterna. Färjestads forward John Persson kom in på ett återbud och tar sina första skär i landslaget. Han har gjort sex säsonger i Nordamerika, tre på seniornivå och spelat tio NHL-matcher med NY Islanders innan han vände hemåt i somras.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons