Annons
Nyheter

Kalla om Johaugs comeback: Stört imponerande

Charlotte Kalla och Ebba Andersson blev tvåa och trea i det tuffa rullskidsloppet Lysebotn Opp förra veckan. En bra bit före dem: en supersnabb Therese Johaug tillbaka på tävlingsscenen. - Det är skrämmande att höra att det är 1. 47 upp, säger Charlotte Kalla.(TT)
Publicerad 7 augusti 2018

Det är bäst att ta förutsättningarna för det där monsterloppet i förra veckan: Lysebotn Opp är ett lopp som passar den norska skidstjärnan Therese Johaug perfekt. Loppet går upp, upp, upp - från Lysefjorden upp på fjället. Det är brant och vägen slingrar sig i snäva svängar som får en att tänka på klättringen uppför slalombacken Alpe Cermis som avslutar Tour de Ski.

Men ändå: Johaug, tillbaka efter sin dopningsavstängning, var totalt överlägsen i sin internationella tävlingscomeback över 7,5 kilometer.

””
Annons

Banrekord

””

Kalla påpekar att det är några månader kvar innan det är dags för världscupen. Och att det som tur är kanske bara är Tour de Ski (som Kalla planerar att inte köra) som har en liknande banprofil som Lysebotn Opp.

””

Johaugs tid var inte bara nästan två minuter snabbare än Kallas. Det var också banrekord - hon slog sitt gamla med över en minut.

"Träna smart"

Efter att ha varit avstängd från att tävla sedan 2016 ser Johaug nu ut att vara tillbaka med besked. Frågan är vem som ska kunna hota henne säsongen 2018-2019?

””

21-åriga Ebba Andersson, som inte har speciellt mycket erfarenhet av lopp mot Johaug, fick en försmak av vad som väntar med norskan på startlinjen i vinter.

””
””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons