Annons
Nyheter

Kalldusch i comebacken för Engqvist

Slutspelet närmar sig i SHL-ishockeyn. Då hälsar Djurgården en av lagets viktigaste spelare välkommen tillbaka. Centern Andreas Engqvist gjorde comeback efter hjärnskakning i förlustmatchen mot Mora, 2-3 efter straffar. - Vi var värda minst två poäng, säger 30-åringen.(TT)
Publicerad 3 mars 2018

Förbundskaptenen Rikard Grönborg höll i det längsta, förgäves, en OS-plats öppen för stjärncentern Andreas Engqvist. Djurgårdens tränare Robert Ohlsson har också längtat.

Med en vecka kvar av grundserien i SHL var Engqvist tillbaka på isen efter hjärnskakningen han ådrog sig den 26 december förra året.

Annons

Engqvist tog emot tacklingen som skulle hålla honom utanför laget i 20 matcher mot Mora, från Robin Johansson. Han gjorde comeback mot samma lag men trots att det var nästjumbon som kom till Hovet blev det bara en poäng för tabelltvåan, 2-3 efter straffar.

””

Den 30-årige centern tror att tre matcher och två veckor till - de sex första lagen i grundserien går in i slutspelet den 18 eller 19 mars - räcker för att han ska nå 100 procent igen.

Siktar på SM-guld

Han fick gott om speltid redan mot Mora och stod för en assist till Djurgårdens 2-1-mål i början av andra perioden.

””

I slutspelet är det en sak som gäller.

””

Robert Ohlsson gläds åt att ha Andreas Engqvist tillbaka i laget inför den avgörande delen av säsongen.

””

"Livsviktig" seger

Mora slåss med näbbar, klor och vassa straffar för att kravla sig över kvalstrecket.

Emil Bejmo och David Kase såg till att det blev två poäng mot Djurgården efter att den sistnämnde kvitterat till 2-2 i den tredje perioden och förlängningen slutat mållös.

””

Mora är tre poäng bakom torsdagens motståndare Örebro, som vann borta mot Färjestad, med tre omgångar kvar.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons