Annons
Nyheter

Källströms mål bakom Dif-vändning

Den 26 oktober 2003 var senast Kim Källström syntes i det allsvenska målprotokollet. På måndagskvällen skrev han in sig på nytt - när ett övertaligt Djurgården besegrade Gif Sundsvall med 2-1. - Det var ett turmål, men det betydde mycket för oss, säger Dif-kaptenen.(TT)
Publicerad 10 juli 2017

Då Gustaf Engvall saknades på grund av en vadskada tvingades Djurgården komma till spel utan en enda renodlad anfallare.

Och avsaknaden av anfallare märktes i en första halvlek där hemmalaget kändes uddlösa och där lagets alla mittfältare (de kom till spel med hela sex stycken) hade svårt att få grepp om matchbilden mot de bolltrillande gästerna från Sundsvall.

Annons

Satte frispark - via muren

Halvvägs in i halvleken var det också bortalaget som tog ledningen, då Linus Hallenius högg på ett fint inspel.

Men åtta minuter senare, med en dryg halvtimme på matchklockan, fick Kim Källström chansen från frispark. Den förre landslagshjälten stegade upp i en karaktäristiskt sned ansats, drog till med en patenterad vänsterskruv och lyckades, via en turlig styrning i muren som ställde bortamålvakten Tommy Naurin, sätta dit 1-1.

Hans första mål sedan återkomsten i allsvenskan - och därmed det första i allsvenska sammanhang sedan den 26 oktober 2003.

””

Efter tolv mållösa omgångar gladdes han förstås åt nätkänningen.

””

Utvisning låg bakom segern

Kvitteringen väckte hemmalaget till viss del, men det var först då gästernas mittback Marcus Danielsson drog på sig sitt andra gula kort och visades ut, strax innan pausvilan, som matchen egentligen avgjordes.

””

Med ett numerärt övertag kunde Djurgården sätta högsta press direkt i den andra halvleken. De tryckte tillbaka gästerna ner i deras norrländska skoskaft och radade upp chanser - tills att Othman El Kabir tilläts prickskjuta dit 2-1-målet bakom en storspelande Tommy Naurin efter en dryg timmes spel.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons