Annons
Nyheter

Känslosamt när Fiorentina hedrade kaptenen

Fiorentina besegrade Benevento med 1-0 i Serie A. Resultatet var dock det minst väsentliga när Fiorentina spelade sin första match efter att lagkaptenen Davide Astori i förra veckan avlidit i en hjärtinfarkt.(TT)
Publicerad 11 mars 2018

Fiorentina besegrade Benevento med 1-0 i Serie A. Resultatet var dock det minst väsentliga när Fiorentina spelade sin första match efter att lagkaptenen Davide Astori i förra veckan avlidit i en hjärtinfarkt.

Hyllningarna till Fiorentinas nummer 13 pågick före, under och efter matchen, där bland annat båda lagen stannade upp spelet i den 13:e minuten och tillsammans med publiken tog en minut för att hedra Astori med en applåd. Hemmapubliken hyllade också Astori med banderoller, flaggor och ett vackert tifo.

Annons

Matchens enda målskytt, Vitor Hugo, tillägnade Astori sitt mål med en honnör framför en tröja med en bild på lagkaptenen. Han, likt samtliga andra spelare, bar matchtröjor med "Ciao Davide" ("Farväl Davide") skrivet på den vänstra ärmen, och spelare från båda lagen grät under hyllningarna inför matchen.

Efter slutsignal var det också tårar av sorg hos Fiorentinaspelarna.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons