Annons
Nyheter

Kenya riskerar OS-utestängning

Den internationella antidopningsbyrån Wada anser inte att Kenya arbetar nog för att förhindra dopning och att landets nya antidopningslag inte fungerar. Därmed riskerar Kenya att stängas ute från OS i Rio i sommar.(TT)
Publicerad 12 maj 2016

Den internationella antidopningsbyrån Wada anser inte att Kenya arbetar nog för att förhindra dopning och att landets nya antidopningslag inte fungerar. Därmed riskerar Kenya att stängas ute från OS i Rio i sommar. Vid ett möte i Montreal tog Wadas styrelse också ett enhälligt beslut att Kenyas dopningslaboratorium fråntas sin licens med omedelbar verkan.

Kenya har sedan tidigare överskridit två tidsfrister från Wada där kravet varit att landet tar dopningsproblemet på allvar. Det internationella friiidrottsförbundets ordförande Sebastian Coe har sagt att följden annars kan bli att Kenyas friidrottare utestängs från OS. Kenyas president Uhuru Kenyatta presenterade i april en ny antidopningslag, men denna har inte varit nog för att få godkännande från Wada.

Annons

Ryssland är sedan tidigare avstängt från internationell friidrott och det är ännu oklart om avstängningen kommer att hävas i tid till OS i Rio.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons