Annons
Nyheter

Kings och Dolphins klara för semifinal

Södertälje Kings och Norrköping Dolphins är de första två lagen att bli klara för semifinal i SM-slutspelet i basket. För bägge lagen blev det 3-0 i matcher mot Umeå respektive Nässjö. Södertälje satte tonen direkt i den tredje matchen mot Umeå och hade 19-13 efter den första perioden.(TT)
Publicerad 1 april 2019

Södertälje Kings och Norrköping Dolphins är de första två lagen att bli klara för semifinal i SM-slutspelet i basket. För bägge lagen blev det 3-0 i matcher mot Umeå respektive Nässjö.

Södertälje satte tonen direkt i den tredje matchen mot Umeå och hade 19-13 efter den första perioden. De följande två perioderna blev desto jämnare - men i den avslutande akten visade man återigen vilket lag som var bäst under grundserien när Södertälje vann med 21-12. Siffrorna skrevs till slut till 85-70 där Auston Barnes blev matchens och Kings bäste poängplockare med 22 poäng.

Annons

Norrköping vann sin tredje match mot Nässjö med 91-85. Poängbäst i Dolphins blev Anes Zekovic och Mikael Lindquist med 18 poäng var.

I de två andra kvartsfinalserierna gör Borås och Wetterbygden (2-1 i matcher) samt Luleå och Jämtland (2-1) upp om de resterande semifinalplatserna.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons