Annons
Nyheter

Berglund till PSG: "Ska bli häftigt"

Den svenska EM-truppen har fått ytterligare ett utlandsproffs. Landslagsbacken Emma Berglund lämnar allsvenska FC Rosengård för franska Paris Saint-Germain. - Att prova vingarna någon annanstans ska bli häftigt, säger Berglund.(TT)
Publicerad 7 juli 2017

Övergången bekräftades av den franska klubben på fredagen, dagen före Sveriges EM-genrep mot Mexiko i Falkenberg.

Mittbacken Emma Berglund, som försöker utmana i första hand Nilla Fischer och Linda Sembrant om en plats i den svenska EM-startelvan, var plötsligt mest populär bland journalisterna inför Sveriges träning i Göteborg.

””
Annons

Dålig koll

Någon större koll på sin nya klubb och liga har hon dock inte, trots att både Caroline Seger, Kosovare Asllani och Lisa Dahlkvist tidigare har spelat i PSG.

””
””

"Tillför erfarenhet"

Tränaren Petrice Lair är nöjd med sitt senaste nyförvärv:

"Emma kommer att tillföra massor av erfarenhet som försvarare. Hon är väldigt skicklig i hur hon spelar upp bollen, och kommer utan tvekan bli en stor tillgång för vårt mittförsvar och vår backlinje generellt", säger han till PSG:s hemsida.

PSG har tagit sig till Champions League-final två gånger, senast i år när man föll mot Lyon i den helfranska finalen.

Emma Berglund inledde sin karriär i Umeå som hon var trogen fram till 2015 när flytten gick till Malmö och Rosengård, där hon har varit lagkapten de senaste åren.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons