Annons
Nyheter

Ogier vill ställa in svenska rallyt

Svenska rallyt blir av trots allt. Det gillar inte världsmästaren Sébastien Ogier. - Det finns ingen poäng i att vara här, säger han till Värmlands Folkblad. Fransmannen var inte alls nöjd efter att han på onsdagen testat rallyvägarna i Norge och Värmland.(TT)
Publicerad 10 februari 2016

Fransmannen var inte alls nöjd efter att han på onsdagen testat rallyvägarna i Norge och Värmland.

””

Det varma vädret har kortat av det svenska rallyt rejält. Förhoppningsvis - om den kyla som meteorologerna säger ska komma verkligen kommer - kan de köra 240 kilometer rally av de ursprungliga 321. Det skulle innebära att det fortfarande delas ut fulla VM-poäng, och att det går att kora en värdig vinnare.

Annons

Men Sébastien Ogier ifrågasätter bland annat säkerheten om tävlingen genomförs. Han tycker att den rimligaste vore att ställa in rallyt, som inleds på fredagen.

””

162 meter

Fjolårets rally blev det tätaste i modern tid.

Det skiljde bara 4,6 sekunder - omräknat till 162,84 meter - mellan de tre ledarbilarna inför den avslutande kortsträckan. Till slut var det just Sebastien Ogier som vann, före belgaren Thierry Neuville och norrmannen Andreas Mikkelsen.

Fjolårets VM-tvåa Jari-Matti Latvala tvingades bryta då, och bröt även årets premiär i Monte Carlo.

””

Tideman årsdebuterar

Konkurrensen från svenskarna är dock marginell.

Det saknas helt svenskar i den stora WRC-klassen, bilsportprofiler som Pontus Tidemand och Johan Kristoffersson ställer upp i mindre klasser.

Tidemand inleder sin WRC2-säsong i Sverige.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons