Krafth skadad - oro inför U21-EM

Sverige fixade oavgjort, 2-2, mot Danmark i genrepet inför U21-EM i Tjeckien. Oroande för svensk del är att högerbacken Emil Krafth tvingades utgå skadad redan i den första halvleken. - Det ser inte bra ut, vi får avvakta och se. Det är ett problem som han har haft under våren.(TT)
Publicerad 11 juni 2015
””

Sverige fick en smakstart på matchen när John Guidetti slet sig loss, revs ner och fixade en straff. Den danske försvararen Patrick Banggaard fick rött kort och Guidetti rullade kallt in matchens första mål i den 17:e minuten.

Danmark kvitterade omgående - svårtstoppade anfallaren Nicolai Brock-Madsen skarvade snyggt in en högerhörna.

Det rödvita hemmalaget imponerade under den första halvleken, med snabba omställningar, trots spel med tio man.

””

I den andra halvleken gjorde de båda förbundskaptenerna massor av byten. Sverige fick bättre fart i spelet, men det såg ut att bli förlust när Brock-Madsen gav Danmark ledningen på straff i den 66:e minuten. I slutskedet kvitterade Sverige genom Simon Gustafson, efter en läcker genomskärare av Sam Larsson.

U21-EM avgörs i Tjeckien 17-30 juni. Sverige första utmaning blir Italien, i en match som spelas i Olomouc nästa torsdag.

Danmark möter Tjeckien i premiären dagen före.