Annons
Nyheter

Krönikörerna oeniga om Wendt

Väntat - men inte modigt. Och petningen av Oscar Wendt är alltifrån en skandal till ett helt korrekt beslut. Så kan tidningskrönikörernas reaktioner på den svenska EM-truppen sammanfattas. Erik Hamrén bjöd knappt på en enda överraskning när han presenterade den blågula truppen till fotbolls-EM.(TT)
Publicerad 11 maj 2016

Erik Hamrén bjöd knappt på en enda överraskning när han presenterade den blågula truppen till fotbolls-EM. Det betydde bland annat att Mönchengladbachs vänsterback Oscar Wendt är kvar i förbundskaptenens frysbox.

"Skandalen är att Oscar Wendt inte är med. Visst, han har aldrig varit lysande i landslaget. Visst, han har tackat nej till landslaget. Men ändå borde hans spel i Bundesliga givetvis ha räckt", skriver Johan Esk på Dagens Nyheter.

Annons

"Svårt att förstå"

Han får medhåll av Noa Bachner på Expressen.

"Ingen Oscar Wendt, vilket förblir väldigt svårt att förstå och acceptera, förbundskaptenen vidhåller uppfattningen att han inte är en av Sveriges två bästa vänsterbackar", skriver han.

Aftonbladets Simon Bank håller inte med sina krönikörskollegor och gillar att Hamrén nu verkar ha insett att Sverige "måste vara som mot Danmark" där "laget spelade som ett lag med total självinsikt". Då, i playoffreturen i höstas, tackade Oscar Wendt nej till landslaget.

"Det är märkligt att han (Wendt) inte fått chansen på vägen fram, men det är också ett faktum att han tackade nej när Hamrén bad honom om hjälp inför Danmarks-matchen. Skulle han (Hamrén) då tala om för sin trupp att han ville ha med Oscar Wendt på själva festen? Det vore dubbelt så märkligt. Det vore att strunta i de där fenomenala bilderna av enighet och glädje som vi såg efter matchen i Parken", skriver Bank.

Anders Lindblad, Svenska Dagbladet, har också svårt att uppröras över att Wendt inte finns med bland de 23 utvalda.

"Hamrén plockade med de mannar som han litar på fullt ut. Som tidigare visat i Blågult att de är med och bidrar, både på och utanför planen", skriver han.

Lindblad skriver också att truppen "var lika fri från överraskningar som tv-tablån på julafton" och konstaterar att det stora frågetecknet är om Albin Ekdal hinner bli fit for fight till EM.

"Ingen modig uttagning"

Göteborgs-Postens Mattias Balkander är inne på samma linje och skriver att "Albin Ekdals nattklubbsskada blir Erik Hamréns stora huvudvärk den närmaste perioden".

Annons

Balkander summerar också kärnfullt sin syn på Hamréns sista landslagstrupp.

"Den svenska EM-truppen var ingen modig uttagning. Det var lång och trogen tjänst, befriad från jokrar och mönsterbrytare; ett stabilt dagsverke, inte mer".

TT

Annons
Annons
Annons
Annons