Annons
Nyheter

Kronwall om NHL: "Sannolikt sista säsongen"

En naturlig och hårdför del av Detroit och NHL sedan 2003. 15 år senare närmar sig Niklas Kronwall ett slut på både NHL-kontraktet och karriären. - Om inget oförutsett händer kan det mycket väl bli sista säsongen, säger backen till TT.(TT)
Publicerad 10 augusti 2018

Niklas Kronwall, 37, och hans uppvisningsmatch med klubbens ungdomar har varit återkommande varje sommar i Järfälla ishall sedan år 2000.

Och likt han gjort varje år de senaste 15 åren ska han om mindre än en månad bege sig över till Detroit igen för att starta upp ännu en NHL-säsong. Frågan är dock om han inte kommer att försöka njuta extra mycket den här gången.

””
Annons

TT: Är det vemodigt att tänka att det kan vara sista året?

””

Ingen Dif-comeback

Även om Niklas Kronwall spelat NHL-ishockey sedan 2003 har han inte behövt lämna Detroit en enda gång. Något som backen värdesätter "extremt högt".

””

TT: Så även om du bara har ett år i NHL kan det bli fler år som hockeyspelare?

””

Stjärnspäckad reunion

I stället har Niklas Kronwall, nu för 18:e året i rad, valt att tillföra något till Stockholmshockeyn, och då i synnerhet till sin modersklubb, på annat sätt.

År 2000 inleddes Detroitspelarens årliga sommartillställning i Järfälla som en form av "reunion" för före detta Järfällaspelare. Nu är "Kronwall Stars" ett desto större event, åtminstone när det kommer till ishockeymässig stjärnglans.

Om inte annat syns det på omklädningsrummet, där Rickard Rakell, Gabriel Landeskog, Mattias Janmark och Patric Hörnqvist, för att nämna några, sitter.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons