Annons
Nyheter

Kronwall sen matchvinnare

Staffan Kronwall tog sitt ansvar som lagkapten och såg till att Tre Kronor vann den första av två bortalandskamper mot Slovakien. Det avgörande 4-3-målet prickade han in med 13 sekunder kvar att spela. Det svenska ishockeylandslaget har en intensiv månad framför sig.(TT)
Publicerad 2 april 2015
Staffan Kronwall tog sitt ansvar som lagkapten och såg till att Tre Kronor vann den första av två bortalandskamper mot Slovakien. Det avgörande 4-3-målet prickade han in med 13 sekunder kvar att spela. Det svenska ishockeylandslaget har en intensiv måna

Det svenska ishockeylandslaget har en intensiv månad framför sig. Åtta landskamper ska laget avverka innan det är dags för VM i Prag, som inleds den 1 maj.

En dubbellandskamp mot Slovakien inleder och den första som spelades i Trencin på torsdagen fick ett lyckosamt slut för det unga - medelålder 24 år - och orutinerade laget med elva debutanter. Men när det behövdes var det lagets mest erfarne spelare som klev fram.

Annons

Staffan Kronwall firade sin 80:e landskamp på bästa tänkbara sätt. Först låg han bakom kvitteringen till 3-3 efter 12.08 i slutperioden när Tre Kronor fick chansen i numerärt överläge. Kronwalls skott styrdes in av Calle Ridderwall. Strax före slutsignalen följde KHL-backen (Lokomotiv Jaroslavl) med upp i ett anfall, fick pucken och pricksköt in segermålet.

Dessförinnan hade Tre Kronor rest sig från ett 0-2-underläge genom mål av Niclas Andersén och André Peterson, men åter hamnat i underläge. Slovakien såg ut att ha kontroll på matchen. Staffan Kronwall - en av banans främsta aktörer - ville annorlunda.

Lagen möts igen på lördag, då i Bratislava.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons