Kujovic knäckte gamla klubben

Emir Kujovic kom hem till Örjans Vall och knäckte Halmstad. Den store Norrköpingsanfallaren satte ett snyggt kontringsmål och en iskall straff som säkrade segern med 3-0. Emir Kujovic fick sitt genombrott som 20-åring i Halmstad.(TT)
Publicerad 9 april 2015

Emir Kujovic fick sitt genombrott som 20-åring i Halmstad. Han gjorde 13 mål på 75 allsvenska matcher under sina tre säsonger i HBK 2008-2010.

Nu var han för första gången tillbaka och mötte sin gamla klubb - och avgjorde matchen.

Efter drygt en timmes spel kom Norrköping i en rapp kontring. Duktige kant-islänningen Arnor Traustason serverade en löpande Kujovic som behärskat placerade in 2-0 i nättaket.

I 75:e minuten rullade han in en straffspark mitt i mål förbi hemmamålvakten Stojan Lukic. Efter 3-0-målet gick Kujovic ner på knä framför den lilla Norrköpingsklacken på norra ståplats.

Effektivt Norrköping

I en ganska jämn match spelade gästerna rakare och effektivare när de hade bollen. Medan Halmstad letade och letade efter att hitta in i straffområdet kom Norrköping till avslut betydligt oftare.

Janne Anderssons startelva på Örjans vall innehöll sju spelare som kommit fram via IFK:s ungdomssektion. 17-årige Tesfaldet Tekie gjorde sin första allsvenska match från start på högerkanten som vikarie för den skadade Nicklas Bärkroth.

18-årige Filip Dagerstål fanns i en allsvensk startuppställning för andra gången. Och den unge mittbacken visade vägen genom att göra sitt första mål i högsta serien.

I 44:e minuten hoppade han högst och mest vältajmat på Traustasons frisparksinlägg. Dagerstål nickade bollen i gräset så att den studsade i mål intill Lukic högra stolpe.

15-årig debutant

Halmstad fortsatte sitt trubbiga anfallspel efter paus innan Emir Kujovic definitivt släckte hoppet för hallänningarna.

HBK slog i alla fall ett klubbrekord när Janne Jönsson på slutet släppte in föreningens yngsta allsvenska debutant genom tiderna. Sead Haksabanovic är bara 15 år men fyller 16 om några veckor.