Annons
Nyheter

Landslaget samlat - EM-elvan tar form

Landslaget är samlat. Och med två veckor kvar till EM-premiären mot Tyskland börjar den svenska startelvan ta form. Det enda tydliga frågetecknet är fortsatt vem som ska spela bredvid Lotta Schelin. Samma hotell. Samma Hisingen.(TT)
Publicerad 3 juli 2017

Samma hotell. Samma Hisingen.

Det är ingen slump att det svenska fotbollslandslaget har valt att ladda upp i Göteborg inför fotbolls-EM i Nederländerna.

Annons

Det var här landslaget hade sin bas under hemma-EM för fyra år sedan, när man tog brons.

””

Hemma bäst

Spelarna tycks också trivas. Lotta Schelin är uppvuxen i Göteborg och en av åtta spelare i årets EM-trupp som också var med 2013.

””

En annan som var med för fyra år sedan är Kosovare Asllani.

””

Måndagens träning på BK Häckens för dagen snålblåsiga anläggning markerade starten på en veckas landslagsläger som avslutas med EM-genrepet mot Mexiko i Falkenberg på lördag.

Det är den här veckan som de sista pusselbitarna ska falla på plats inför premiären mot Tyskland den 17 juli. Framför allt vill Pia Sundhage se att alla spelare håller sig friska. Men också att det är bra intensitet på träningarna.

"Bra att det smäller"

””

En svensk EM-startelva ska också spelas samman. Och om nu inte Pia Sundhage medvetet försöker trolla bort journalister och motståndare - omöjligt är det givetvis inte - är det elva väntade namn som just nu ligger närmast att starta mot Mexiko.

Försvarslinjen framför självskrivna målvakten Hedvig Lindahl lär bestå av ett mittlås med Nilla Fischer och Linda Sembrant, flankerat av Jessica Samuelsson och Jonna Andersson.

Att någon ska kunna flytta på någon i mittfältskvartetten Kosovare Asllani, Caroline Seger, Lisa Dahlkvist och Olivia Schough är inte heller troligt.

Annons

Tre om platsen

Frågetecknet är detsamma som tidigare: Vem ska spela med Lotta Schelin?

””

På måndagens träning startade Fridolina Rolfö bredvid Schelin, men både Mimmi Larsson och Stina Blackstenius bytte av Bayern München-proffset på topp. Något tydligt anfallspar likt Schelin-Asllani från EM för fyra år sedan kanske det inte ens blir.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons